Guds rikes naturlover – Del 4

Av Olgar Haugen, medpastor i Elihumenigheten

Mitt rike er ikke av denne verden, sa Jesus. (Joh.18,36) Og Guds rike kommer ikke på en slik måte at en kan si: Se her eller se der er det! For se Guds rike er inneni dere. (Luk.17,21) Der hvor Gud bor, der er Guds rike tilstede. Bor Gud i deg gjennom troen på Jesus Kristus? Ja, da finnes Guds rike i deg i dag. Begynn å takk han for det og ta tid til å preges av hans rikes karakter og natur, den er i deg som tror, for han bor i deg!
Se for deg en tørr svamp. Slik fungerer Guds rike. Er ditt liv som en tørr svamp? (Jeg er lærer og vet hvor tørr en svamp kan bli i et klasserom.) Så fort den kommer i kontakt med fuktighet, vil den suge vannet til seg og begynne å fylles. Den suger til seg så lenge det er plass i den til mer. Til slutt vil den være helt full og ved det minste trykk på den, vil det tyte vann ut.
Slik fyller Gud oss opp med «levende vann» og lar det livet han har lagt ned i oss renne fram i fra vårt indre der hvor Guds rike er. Det er ikke noe vi behøver å anstrenge oss for å få til. Det bare er der. Og jo mer vi lar det renne fram gjennom å takke Gud for det og nyte av det i hverdagen og på gudstjenster og samlinger, jo mer blir også hans rike synlig for andre.
Jesus ligner Guds rike med en liten surdeig som snart gjennomsyrer hele deigen når den kommer i kontakt med mer deig. Slik er det med Guds rike, oss og andre mennesker. Guds rikes natur er slik. Det smitter over til omgivelsene. Du blir glad og sprer glede. Du får trøst og kan trøste andre. Du blir helbredet og kan la Guds kraft røre ved og lege andre. Du får Guds fred i hjertet og den merker andre på deg; «Det du har vil jeg også ha!»
Ja, Jesus kan og vil gi deg det! Vil du ha det?


Publisert

i

,

av

Stikkord: